Cserép Máté honlapja


Gyorslinkek: tartalom, navigáció.


Oktatás » ELTE

Imperatív programozás

A tárgy célja, hogy programozási nyelvekkel kapcsolatos fogalmakkal ismertesse meg a hallgatókat, melyek alapján a hallgatók a programozás során képesek lesznek tudatosan választani a nyelvi eszközök közül.

Tovább

Programozás

A tantárgy célja egyszerű, több ciklusos, függvényekre, osztályokra bontott alkalmazások készítése; a programkészítésen belül a tervezés és a megvalósítás éles szétválasztása.

Tovább

Objektum-elvű alkalmazások fejlesztése

A kurzus célja a típusorientált és az objektumorientált kódolási stílus bemutatása, valamint a dinamikus adatszerkezetek tervezése és implementálása C++ nyelvű programokban.

Tovább

Eseményvezérelt alkalmazások fejlesztése 2

A kurzus célja a korábbi objektumorientált programozási ismeretekre alapozva grafikus felületet (GUI-t) használó, eseményvezérelt alkalmazások fejlesztése.

Tovább

Webes alkalmazások fejlesztése

A kurzus célja a hallgatók megismertetése a webes, illetve hálózati technológiák programozási lehetőségeivel az objektumorientált, valamint az eseményvezérelt környezetben, esetenként adatbázis-háttérrel.

Tovább

Programozási nyelvek C++

A kurzus a C++ programozási nyelv alapjainak bemutatásával, valamint a Standard Template Library legfontosabb elemeinek használatának bemutatásával foglalkozik.

Tovább

Szoftvertechnológia

A kurzus célja a szoftvertechnológia alapjainak megismerése, a szoftverfejlesztési folyamat áttekintése, szoftverek tervezési alapelveinek elsajátítása, elsősorban az objektumorientált programozás szemszögéből.

Tovább

Alkalmazott modul: Programozás

A kurzus célja procedurális, típusorientált és objektumorientált tervezés és megvalósítás bemutatása, és egyszerű, alapvető algoritmusokat és adatszerkezeteket használó alkalmazások megvalósítása.

Tovább

Térinformatikai algoritmusok

Az előadás azoknak az adatstruktúráknak és algoritmusoknak az ismertetésére vállalkozik (egységes szemléletben), amelyek az informatikában és a térinformatikában egyaránt alapvetőnek számítanak.

Tovább

Térinformatikai és távérzékelési alkalmazások fejlesztése

A kurzus célja térinformatikai modellek, megoldások, programcsomagok megismerése, illetvea segítségükkel történő szoftverfejlesztés elsajátítása, amelyeknek köszönhetően modern, piacképes szakmai tudásra tehető szer a szakterületen.

Tovább