Cserép Máté honlapja


Gyorslinkek: tartalom, navigáció.


Oktatás » Témakiírások » BSc szakdolgozat

Automatizált beadandó tesztelő webalkalmazás

A feladat egy olyan alkalmazás valamint webes interfészének megtervezése és megvalósítása, amely lehetőséget biztosít konzolos interfésszel kezelhető programok automatizált fordítására, majd fekete doboz elvű tesztelésére előre definiált bementetek és a várt kimenetek megadásával. A portál jogosultságkezelés szempontjából két szerepkört támogat: oktató és hallgató.
Az oktatók a kurzusaikhoz kiírt beadandó feladatokhoz felhasználóbarát módon definiálhatják a fordítási- és futtatási környezetet, továbbá a fordítási és futtatási utasításokat. Megadhatóak a teszt bemenetek és a hozzájuk tartozó várt kimenet. A kurzus oktatója megválaszthatja, hogy esetleges fordítási vagy futtatási hiba esetén a hallgató részletes információt kapjon a hiba okáról vagy csak a sikertelenség tényéről kapjon tájékoztatást.
A tesztelési konfigurációval ellátott beadandó feladatok esetén a hallgatók által beküldött megoldásokat a rendszer automatizáltan végrehajtási sorba állítja és a megadott fekete doboz tesztelést rajtuk végrehajtja. A fordítás és futtatás eredménye a kurzus oktatója által megadott beállítás szerint ezt követően elérhető a hallgató számára is.

A program implementálása PHP nyelven, objektum orientált módon, MVC architektúrában, Yii keretrendszer felhasználásával, relációs adatbázisban történő adattárolással kerül megvalósításra az assignment.elte.hu beadandó-kezelő portál bővítéseként. A beküldött megoldások fordítását és futtatását szeparált környezetben, virtuális gépen (pl. Docker) kell végrehajtani.