Cserép Máté honlapja


Gyorslinkek: tartalom, navigáció.


Oktatás » Témakiírások » BSc szakdolgozat

Online beadandó kezelő alkalmazás fejlesztése REST API alapokon

A webes alkalmazásprogramozási interfésszel (API) rendelkező webszolgáltatások előnye a hagyományos weboldalakhoz viszonyítva, hogy egyrészt külön komponensekre bontják a szerver oldali backend és a kliens oldali frontend funckionalitásokat, másrészt jelentősen szélesebb körű kliens oldali felhasználhatóságot tesznek lehetővé, a böngészőn belüli megjelenítés mellett integrálhatóak asztali és mobil alkalmazásokba is.

A feladat a kari projekt keretében fejlesztett TMS beadandó-kezelő rendszer fejlesztése, amely egyetemi kurzusok programozási beadandóinak kezelésére nyújt lehetőséget. A portál elsődleges funkciói a beadandó programok kiírása, a megoldások feltöltése, valamint értékelése, melyekre a hallgatói, illetve oktatói jogosultsági körök szerint nyílik lehetőség. A dolgozat célja a meglévő webalkalmazás RESTful web API interfészének megtervezése és kivitelezése, valamint több platformú (elsősorban mobil) kliens oldali alkalmazások elkészítése.

A program implementálása PHP nyelven, objektum orientált módon, MVC architektúrában, Yii keretrendszer felhasználásával, relációs adatbázisban történő adattárolással kerül megvalósításra a tms.inf.elte.hu beadandó-kezelő portál bővítéseként.