Cserép Máté honlapja


Gyorslinkek: tartalom, navigáció.


Oktatás » Témakiírások » MSc diplomamunka

Webes programozási beadandók automatizált tesztelése és távoli végrehajtása

A dolgozat célja kitűzött beadandó feladatokat megvalósító webes alkalmazások automatizált rendszertesztelésére és távoli végrehajtására szolgáló módszerek vizsgálata, valamint egy megvalósítás implementálása kari projekt keretében fejlesztett TMS beadandó-kezelő rendszerben.

A diplomamunka keretében egyrészt vizsgálandóak a webes alkalmazások biztonságos futtatásának alternatívái (jailed sandbox, container frameworks), és az okatók által előre definiált automatizált tesztesetek böngészőben történő végrehajtásának lehetőségei (acceptance testing). A dolgozatnak arra is ki kell térnie, hogy az oktatóknak milyen megkötéseket kell előzetesen tenniük a hallgatói beadandók felületére és programszerkezetére, hogy az automatizált tesztelés biztosan elvégezhető legyen.
Komplexebb alkalmazások esetén az automatizált tesztelés mellett gyakran szükség lehet a megoldások oktató általi manuális ellenőrzésére is. A dolgozat másik feladata ezért a beküldött megoldások távoli végrehajtásának vizsgálata és implementálása, amelynek eredményeként az oktatónak nem szükséges a hallgatói megoldásokat a saját számítógépére letölteni, fordítani és futtatni. Tekintettel kell lenni a programok esetleges függőségére is (pl. adatbázis-kezelés).