Cserép Máté honlapja


Gyorslinkek: tartalom, navigáció.


Oktatás » Témakiírások » BSc szakdolgozat

Beadandó kezelő webalkalmazás Canvas-integrációjának fejlesztése

A feladat a kari projekt keretében fejlesztett TMS beadandó-kezelő rendszer integrációja a Canvas LMS e-learning menedzsment rendszerrel.
Az implementációt a TMS beadandó-kezelő rendszer bővítéseként kell elkészíteni. A webalkalmazás nyújtson lehetőséget az oktatóknak egy Canvasban meghirdetett kurzus importálására, amelynek révén annak fontosabb adatai (kurzus név, csoport szám, hallgatók), valamint a kiírt beadandó feladatok, illetve az azokra beküldött megoldások a TMS-be betöltésre kerülnek. A két webes rendszer közötti szinkronizáció folyamatosan kerüljön fenntartásra. Az oktatóknak legyen lehetősége a beküldött hallgatói megoldásokra a TMS plágiumellenőrzés funkcióját használni, valamint a megoldásokat a TMS-ben értékelni. Az eredmény a Canvasban is kerüljön rögzítésre.

A program implementálása PHP nyelven, objektum orientált módon, MVC architektúrában, Yii keretrendszer felhasználásával, relációs adatbázisban történő adattárolással kerül megvalósításra a tms.elte.hu beadandó-kezelő portál bővítéseként. Az ELTE Canvas rendszerével (canvas.elte.hu) a kommunikáció annak REST API-ján keresztül, HTTP protokollon történik.

A szakdolgozat a Integrált kutatói utánpótlás-képzési program az informatika és számítástudomány diszciplináris területein EFOP projekt keretén belül, a szakdolgozó eredményes teljesítése esetén kutatói ösztöndíjban részesülhet.