Cserép Máté honlapja


Gyorslinkek: tartalom, navigáció.


Oktatás » ELTE

A kurzusokkal kapcsolatos minden információ, az órai anyagok, valamint az eredmények egyaránt a Canvason érhetőek el. A korábbi félévek anyagai alább találhatóak.

Imperatív programozás

A tárgy célja, hogy programozási nyelvekkel kapcsolatos fogalmakkal ismertesse meg a hallgatókat, melyek alapján a hallgatók a programozás során képesek lesznek tudatosan választani a nyelvi eszközök közül.

Tovább

Objektum-elvű alkalmazások fejlesztése

A kurzus célja a típusorientált és az objektumorientált kódolási stílus bemutatása, valamint a dinamikus adatszerkezetek tervezése és implementálása C++ nyelvű programokban.

Tovább

Eseményvezérelt alkalmazások

A kurzus korábbi objektumorientált programozási ismeretekre támaszkodva mutatja be a grafikus felületű (GUI-t) eseményvezérelt alkalmazásokat fejlesztését.

Tovább

Webes alkalmazások fejlesztése

A kurzus célja a hallgatók megismertetése a webes, illetve hálózati technológiák programozási lehetőségeivel az objektumorientált, valamint az eseményvezérelt környezetben, esetenként adatbázis-háttérrel.

Tovább

Programozási nyelvek C++

A kurzus a C++ programozási nyelv alapjainak bemutatásával, valamint a Standard Template Library legfontosabb elemeinek használatának bemutatásával foglalkozik.

Tovább

Szoftvertechnológia

A kurzus célja a szoftvertechnológia alapjainak megismerése, a szoftverfejlesztési folyamat áttekintése, szoftverek tervezési alapelveinek elsajátítása, elsősorban az objektumorientált programozás szemszögéből.

Tovább

Algoritmusok a geoinformatikában

A kurzus azoknak az adatstruktúráknak és algoritmusoknak az ismertetésére, valamint a gyakorlatokon történő implementációjára és alkalmazására vállalkozik (egységes szemléletben), amelyek az informatikában és a térinformatikában egyaránt alapvetőnek számítanak.

Tovább

Térinformatikai és távérzékelési alkalmazások fejlesztése

A kurzus célja térinformatikai modellek, megoldások, programcsomagok megismerése, illetve a segítségükkel történő szoftverfejlesztés elsajátítása, amelyeknek köszönhetően modern, piacképes szakmai tudásra tehető szer a szakterületen.

Tovább