Cserép Máté honlapja


Gyorslinkek: tartalom, navigáció.


Oktatás » Témakiírások » BSc szakdolgozat

Hallgatói beadandó lektoráló modul fejlesztése

Nagyobb számú hallgatói munka esetén az oktatókat, gyakorlatvezetőket részben tehermentesítheti, ha a hallgatók egymás munkáját kölcsönösen ellenőrzik; továbbá a hallgatók is tapasztalatot szerezhetnek más munkájának a konstruktív ellenőrzésében, hiszen a code reivew a szoftveriparban is a minőségellenőrzés széleskörűen alkalmazott formája.

A feladat a kari projekt keretében fejlesztett TMS beadandó-kezelő rendszerben egy kettős vak bírálati rendszer (double blind peer review) specifikációja és megvalósítása. Az implementációt a TMS beadandó-kezelő rendszer bővítéseként kell elkészíteni. A webalkalmazás nyújtson lehetőséget a kurzusok oktatóinak, hogy egy kiírt beadandó feladathoz bekapcsolják a hallgatói lektorálást. A rendszer engedélyezése esetén a határidő leteltét követően a program automatikusan ossza szét a megoldást beküldő hallgatók között egymás munkájának ellenőrzési feladatát. A lektorálás során a hallgatók értékelhetik és megjegyzést fűzhetnek az eléjük kerülő munkákhoz. A lektorálás kettős vak elvet kövessen, azaz a megoldást beküldő és a bírálást végző hallgatók kölcsönösen ne ismerjék egymás személyazonosságát.
Legyen (az oktatók által) szabályozható, hogy minden beküldött megoldáshoz hány hallgatói lektorálásnak kell készülnie. Amennyiben több, mint 1 értékelés készül a beadandókhoz, a rendszer emelje ki azokat az eseteket, ahol a lektorok nem ugyanazt az értékelést adták. A végső értékelést természetesen továbbra is az oktató tudja rögzíteni.

A program implementálása PHP nyelven, objektum orientált módon, MVC architektúrában, Yii keretrendszer felhasználásával, relációs adatbázisban történő adattárolással kerül megvalósításra a tms.inf.elte.hu beadandó-kezelő portál bővítéseként.