Cserép Máté honlapja


Gyorslinkek: tartalom, navigáció.


Oktatás » Témakiírások » BSc szakdolgozat

Kódmegértés-támogatás a TMS beadandókezelő rendszerben

A TMS egy kari fejlesztésű programozási beadandó-kezelő webes alkalmazás, amely alkalmas többek között a beküldött megoldások verziókezelésére, automatizált fekete-doboz elvű kiértékelésére és másolásellenőrzésére. Az alkalmazás PHP nyelven, objektum orientált módon, MVC architektúrában, Yii keretrendszer felhasználásával, relációs adatbázisban történő adattárolással kerül fejlesztésre, és a tms.inf.elte.hu URL címen érhető el egy példánya.

A CodeCompass az ELTE IK és az Ericsson Hungary együttműködésében fejlesztett nyílt forráskódú, kódmegértést támogató szintén webes alkalmazás. Az alkalmazás működésének alapja a programkód statikus analízise, de egyéb információkat (pl. fordítási utasítások, verziótörténet) is felhasznál.

A szakdolgozat keretében megvalósítandó feladat a két alkalmazás integrációja: a beküldött megoldásokat legyen lehetősége az oktatónak (vagy akár az érintett hallgatóknak is) a CodeCompasson keresztül interaktívan elemezni. Ehhez a beküldött megoldásokat szeparált konténerizált környezetben, Docker felhasználásával kell a CodeCompass-szal parszolni és webes felületen kiszolgálni.
A elkészített megoldásnak a virtuális környezetek elindítása, konfigurálása (az adott megoldás parszolása) és leállítása mellett kezelnie kell a változó mértékű rendszerterhelést is, a beérkező futtatási igények sorba állítását és várakoztatását szükség esetén.