Cserép Máté honlapja


Gyorslinkek: tartalom, navigáció.


Oktatás » Témakiírások » BSc szakdolgozat

Programozási beadandók futásidejű vizsgálata biztonságos webes környezetben

Egy elsődlegesen programozási feladatok menedzselésére szolgáló beadandó kezelő rendszer fontos kiegészítő funkciója lehet, hogy a beküldött megoldásokat az oktatók (vagy akár a hallgatók) futtathassák egy távoli szerveren biztonságos környezetben, és a webes felületen keresztül interaktívan kezelhessék is azt.

Az implementációt a kari projekt keretében fejlesztett TMS beadandó-kezelő rendszer bővítéseként kell elkészíteni. A webalkalmazás nyújtson lehetőséget az oktatóknak a beküldött hallgatói megoldások virtuális környezetben történő fordítására és végrehajtásra. A webes felületen megjelenő terminál segítségével az oktatónak legyen lehetősége tetszőleges utasítások végrehajtására a virtuális gépen.
A elkészített megoldásnak a virtuális környezetek elindítása, konfigurálása és leállítása mellett kezelnie kell a változó mértékű rendszerterhelést is, a beérkező futtatási igények sorba állítását és várakoztatását szükség esetén.

A program implementálása PHP nyelven, objektum orientált módon, MVC architektúrában, Yii keretrendszer felhasználásával, relációs adatbázisban történő adattárolással kerül megvalósításra a tms.inf.elte.hu beadandó-kezelő portál bővítéseként. A beküldött megoldások interaktív futtatását szeparált konténerizált környezetben, Docker felhasználásával kell végrehajtani. A megvalósítást integrálni kell a TMS (szintén Docker alapú) automatizált beadandó kiértékelő rendszerével is egy egységes programozási interfész (API) kialakításával.